در واقع سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization می باشد. که در زبان انگلیسی ( اس ای او ) گفته می شود ولی ما ایرانی ها به آن (سئو) می گوییم. سئو به زبان ساده به معنی بهینه سازی سایت برای موتور جست و جو می باشد.
البته همان طور که اطلاع دارید در کشور ما ایران بیش از 99% افراد از گوگل برای رفع نیاز خود استفاده می نمایند. پس هدف اصلی ما بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو گوگل می باشد.
در واقع اکثر ما در تلاش هستیم تا سایت مان را با استفاده از کلماتی که مربوط به کسب و کارمان می باشد و کاربران بیشتری آن ها را جست و جو می کنند در گوگل بالا بیاوریم. پس این گوگل است که به سئو معنی می دهد.
سئو به انجام یکسری دستورالعمل ها و فرایند هایی گفته می شود که ما روی سایت مان انجام می دهیم تا در موتورهای جست و جو نتیجه مطلوبی بگیریم. گوگل به سایت هایی رتبه خوب می دهد که در بهترین شرایط قرار داشته باشند. سئو اصول و قواعدی است که گوگل دوست دارد سایت ها از آن ها پیروی کنند.
پس سئو، کار یکی دو روز نیست و این تصور که سئو یک بار برای همیشه است اشتباه می باشد. بعضی ها گمان می کنند سئو یعنی ترفندهایی که می توان از آن ها برای بالا آمدن یک روزه در گوگل استفاده کرد. سئو فرایندی دائمی می باشد و تمام شدنی نیست.
تعریفی که در حال حاضر از سئو می توان بیان کرد این است که ایجاد راهکاری برای تولید محتوای کاربر پسند و ایجاد تجربه کاربری مطلوب برای کاربران در سایت که این دو مورد، قسمت های اصلی سئو را در آینده تشکیل خواهند داد.
گوگل به سایت هایی رتبه خوب می دهد که اولا به کاربران شان اهمیت بدهند و ثانیا اطمینان و اعتبار بالایی در وب داشته باشند.
منظور از اهمیت دادن به کاربران یعنی سایتی داشته باشیم که کار با سایت ما برای شان راحت باشد و از هر جهت برای کاربران مفید باشد. از تولید محتوای مناسب و ارزشمند گرفته تا ظاهر سایت، ، سرعت بارگذاری، رنگ بندی و شکل نوشته ها و المان های موجود در سایت و…
سئو داخلی(On Page SEO): به تمام فعالیت هایی که ما در داخل سایت خود انجام می دهیم تا قسمت سئو را در سایت مان بهبود بخشیم سئو داخلی می گویند.
سئو خارجی(Off Page SEO): هر فعالیتی که مربوط به کسب اعتبار و برند سازی سایت ما در وب می شود به سئو خارجی مربوط می شود. اینکه در شبکه های اجتماعی و مجازی معروف شویم و دنبال کننده های بیشتری پیدا کنیم و باعث شود دیگر سایت ها درباره ما صحبت کنند و به ما اشاره کنند به کسب اعتبار و برندسازی در سئو مربوط می شود.
البته مباحث دیگری نیز در پشت صحنه وب سایت ها وجود دارد که به تکنیکال سئو معروف است. مباحثی مانند کد نویسی صحیح سایت، واکنشگرا بودن وب سایت، بهینه سازی تصاویر، فشرده سازی فایل های CSS و جاوا، استفاده از SSL، ساختار URL های سایت و موارد دیگر.
تقریبا می توان گفت چیزی حدود 98% از کاربران اینترنتی برای رفع نیاز خود اولین اقدامی که می کنند مراجعه به موتورهای جست و جو است. پس دریافت ترافیک از موتورهای جست و جو بسیار مهم است.زیرا موتورهای جست و جو بهترین نتایج را برای کاربران به نمایش در می آورند. پس ما اگر بتوانیم سایت خود را با کلماتی که کاربران جست و جو می نمایند بهینه کنیم و در صدر نتایج جست و جو قرار بگیریم قطعا بازدید کنندگان بیشتری را به دست خواهیم آورد.
دقیقا به همین دلایل است که کاربران اعتماد بیشتری به ما خواهند کرد زیرا خود آنها پس از جستجو ما را پیدا کرده اند که همین امر باعث می شود تا سئو به یکی از بهترین روش ها در دنیای بازاریابی و تبلیغات اینترنتی مبدل گردد و سرمایه گذاری در بلند مدت روی آن باعث می شود تا در آینده هزینه های کمتری برای جذب مشتری و مخاطب داشته باشیم.
چیزی که ثابت شده این است که اثر بخشی سئو نسبت به دیگر روش های تبلیغاتی بیشتر است. یعنی مشتریانی که از طریق موتورهای جست و جو جذب می کنید به مراتب بهتر و با کیفیت تر از مشتریانی هستند که مثلا از تبلیغات بنری یا کلیکی بدست می آورید. زیرا مشتریانی که از گوگل به سایت شما می آیند دقیقا به دنبال نیازشان هستند و شما را بهترین گزینه برای رفع نیازشان می دانند.
به طور خیلی خلاصه می توان گفت سئو بهتر از دیگر روش های تبلیغات اینترنتی می باشد.
زیرا هزینه سئو خیلی کمتر و مقرون به صرفه تر از دیگر روش های تبلیغاتی در اینترنت است.هزینه برندسازی با سئو پایین می باشد همچنین سئو نسبت به دیگر روش های تبلیغاتی هدفمندتر است.